När ska du bli mamma?

Vid lunch så pratade jag med några kollegor om övervikt. Jag minns inte hur vi hamnade på det ämnet men vi pratade om att man blir tjock när man blir äldre. Eller snarare, att jag kommer bli tjock när jag blir äldre (för ingen kan ju avvara smal hela livet....)
Då frågar en kollega när jag hade planerat att bli mamma, för då blir man tjock!!
Som motfråga så frågade jag hur ofta personen hade sex med sin sambo och vilka deras favoritställningar var. Naturligtvis blev kollegan förvirrad och förstod inte alls mina frågor. Det avslutades snabbt med att vi kom överens om att jag inte hade planerar när jag ska bli mamma (för sånt planerar ju tjejer tydligen. Det var inget om min man i detta).
Kollegan bad naturligtvis om ursäkt och ville inte att jag skulle ta åt mig och jag förklarade att man frågar inte sånt.

Min man säger att det var en reaktion baserad på vad vi går igenom. Hade vi inte haft svårt att få barn så hade jag inte reagerat på det sättet. Såklart.

Nu i efterhand skulle jag frågat kollegan om de menade om jag har oskyddat sex med min man några specifika dagar i månaden. Det kändes som en utveckling av frågan "när ska du bli mamma".

Nåväl. Semester nu och sedan är det dags med behandlingen som ska leda till ett barn i maj.