Bitter och sur

En stor blogg här på blogg.se har förklarat hur de fick hjälp att bli gravida och få sitt lilla mirakel. De var ofrivilligt barnlösa och fick äta pergotime i väntan på ivf. Självklart förstår jag dem, situationen är jättejobbig! Behöva vända sig till läkare för något som ska vara en av de naturligaste sakerna i världen och något som är fruktansvärt privat.
De säger själva att de inte vill ha syskon just nu efter två år eftersom situationen var så jobbig, de vill bara njuta.

Jag blir nästan lite provocerad. Ja, det är jobbigt att vara ofrivilligt barnlös men jag hade gett min högra arm för att äta ett piller i fem dagar och få ägglossning! Det är så enkelt! Man har aldrig riktigt känt hur jobbig situationen är fören man genomgått en ivf i mitt tycke. Visst, en person kan känna att deras situation är lika jobbig som någon som genomgår ivf. Men det är så mycket man genomgår!

Man tar sprutor i flera dagar, går på ultraljud och hoppas det ser bra ut, kanske mår dåligt av medicinerna och känner hur allt bara är svullet i magen. Man genomgår ett äggplock och hoppas att de fick ut massa ägg och efteråt så tar man itu med smärtan man har och hoppas att man inte blir överstimulerad. Efter två dagar hoppas man de inte ringer utan att åtminstone ett litet ägg ser fint ut. Man åker tillbaka till kliniken och får ett embryo insatt som förhoppningsvis ser bra ut. Sedan går man och hoppas på att det fastnar, utvecklas och har det bra. Efter två veckor tar man ett graviditetstest för att veta resultatet.

Det är jobbigare med ivf och jag blir provocerad av personer som tyckte det var jobbigt med pergotime och som inte vill skaffa syskon för det var så jobbigt. Ja, men ni ska bara veta hur jobbigt det är med ivf! Jämför ivf med att ta fem piller!

En bekants bekant var sura över att de inte fick göra ivf utan att de var tvungna att prova pergotime först. De blev gravida med pergotime. Men personen i fråga är fortfarande sur över att de inte fick göra ivf direkt. För det är ju verkligen något man vill göra? Jag hade alltid valt pergotime före ivf om det funkat för oss, men jag fick ingen ägglossning! Vi provade bara sprutor men det gav för många ägg! Min kropp är svårstimulerad helt enkelt och vi känner båda att ivf var det bästa steget för oss.