v 11 (10+0)

Helt galet att 25% av graviditeten redan gått förbi! 
Nästa vecka är det dags för ytterligare ett ultraljud hos mvc denna gång. Man kunde få ett tidigt ultraljud i samband med sitt besök hos dem och jag nappade ju såklart på idén! 

Illamåendet är fortfarande med mig, men det börjar faktiskt bli bättre. Jag har lärt mig att jag måste upp och äta frukost och att jag måste gnaga på knäckebröd m.m på förmiddagen och eftermiddagen. 
Mest av allt känner jag mig dock svullen och obekväm på kvällarna. Växtvärk lite då och då är också läskigt! 
Men egentligen älskar jag det, för det betyder ju att han växer till sig därinne :) 

Vikten står fortfarande still. Har inte gått upp ett hekto ens... Men jag äter mindre mål fler gånger om dagen, så det kanske går jämt upp med hur jag tidigare ätit. Tur i oturen, för går jag upp i vikt är det osäkert om jag kommer i min klänning! 

Helt sjukt att det är vecka 12 nästa vecka. Ultraljud och sedan den största dagen i våra liv tillsammans (hittills). Sen ska vi också berätta för vår närmsta familj vad som väntar.
Shit. Livet känns verkligen levande just nu! 
Kategori:

Ett litet mirakel!

Jag var jätteskeptisk imorse. Det kommer inte finnas något. Det är ett skämt från kosmos, klart vi inte ska bli föräldrar. 

Men visst fanns det något där! Som levde! Hjärtslag och allt! Jag såg dock inte hjärtat slå, men mannen lovar att hjärtat slog i en gråskala och läkaren såg det också så jag litar på dem :) 
Jag hade räknat fel på en dag, beräknad nedkomst är 23 Februari. Men både jag och mannen vet att det kommer bli på skottdagen, garanterat. 

Jag kan inte sluta titta på bilden. Det är vår framtid. Min magkänsla säger pojke, men vi får se om ett par veckor vad det blir! 
Kategori:

v 10 (9+1)

Imorgon är det dags. Äntligen ska vi få se vad (om) något växer i min livmoder! 

Jag har problem att sova på nätterna. Kan vakna och känna mig obekväm. Svullen och kan liksom inte hitta en bekväm ställning att sova i. Det hjälper inte att mannen med sin förkylning låter som en gräsklippare om nätterna heller... 

På dagarna har jag fortfarande problem med illamående. Imorse mådde jag riktigt dåligt och halkade över toaletten mer än en gång. Inget kom upp, men det gjorde nästan att det kändes värre. Kräks man så mår iallafall jag lite bättre efter en stund, men när inget kommer fortsätter jag må dåligt. 

Igår glömde jag att äta på eftermiddagen. Så från lunch till middag åt jag ingenting. Jag trodde jag skulle kräkas och mådde jättedåligt så minuterna innan middag hittade jag kex att stoppa i mig. 

Har svårt att hitta saker som fungerar för mig. Vad som funkar ena dagen fungerar inte nästa. En dag kan jag trycka i mig nötter, men nästa dag är det bara äckligt... 

Jag vet att allt detta är småpotatis och att det förmodligen kommer bli bättre. Men just nu är det lite jobbigt... 

Lite rädd för att vi kommer dit imorgon och de säger att det inte finns något där. Eller att det är dött... Ena sidan av mig säger att det måste vara vår tur nu och att allt kommer vara bra! Andra sidan säger att vi kan inte bli gravida på egen hand så det är klart att första graviditeten inte kommer sluta bra. Lite Murphy lag, allt som kan gå åt skogen gör det... 

Suck. Ska ta min tjocka mage nu och sova lite. För den börjar bli rund nu. 
Kategori: