v15 (14+1)

Nu är vecka 15 här och krabaten fortsätter att trilskas. Jag kräks fortfarande (oftast om kvällarna), när han inte gillar maten eller sättet jag äter på. Många gånger slutar det med att jag äter en bakad potatis. Men det ska banne mig inte bli någon vegetarian av honom! Även om det visat sig att inte ens viltkött duger åt honom... 

För ett par dagar sedan berättade jag på mitt jobb att jag var gravid, så nu vet alla om det. Två personer har vid olika tillfällen frågat mig "var det planerat?" varpå jag vill slå dem i ansiktet. Vad fan är det för fråga? Jag svarade dock fint att det var planerat men oväntat vilket verkar ge intrycket av att vi lyckades på första försöket, vilket är ganska långt från sanningen... Men jag blir fortfarande arg när jag inser att folk tycker det är en okej fråga att ställa. Var det planerat eller en olycka. Ville ni ha barnet eller inte. Det blir så mycket underliggande meningar i det tycker jag. 

Här hemma börjar det bli ont om byxor. Jag tror jag har tre eller fyra byxor kvar som går att använda, sen är det mammabyxor som gäller. Vilket skrämmer mig lite för det är så osexigt med mudden på byxorna. Lite löjligt av mig kanske, men ändå. 

Vikten står på +2kg! Så jag tänker inte fundera mer på det :) 

Nu ska vi snart ut på solresa och i oktober väntar RUL! Får vi se om mina misstankar om en pojke stämmer eller inte. 
Kategori:

v 14 (13+2) - Hej lilla mage!

Hej din lilla filur! 
Jag vet att du är där inne och växer till dig. Vi är oerhört glada över att du valt att flytta in i min mage, men jag har några önskemål. 

Kan jag få äta vad jag vill när jag vill? Både du och jag vet att du behöver mat. Du kan väl lita på mig att jag löser det utan halsbränna, illamående och kräkningar? Och när vi ändå pratar om det, kan du inte låta mig bestämma vad vi ska äta och i vilka mängder? Jag tycker det är ganska tråkigt att kämpa nästan en halvtimme för att få i mig en portion som är mindre än vad jag brukade få i mig förr.... 

Sen tycker jag vi pratar om det här med magen. Fisar och rapar. Det är inte särskilt trevligt. När vi ändå är på det området, kan du inte även passa på och se till att tarmarna sköter sig? Det är så tråkigt att behöva bajsa järnrör. 

Nätterna. Varför tycker du det är roligt att väcka mig på nätterna för? Det ska du inte göra ännu på ett tag. Jag vet inte hur du gör, men något gör du så jag vaknar även om det är för tidigt att känna några rörelser. 

Vi älskar dig och ser fram emot att träffa dig ansikte mot ansikte nästa år, för du ska absolut inte komma ut innan dess! 

Kategori:

KUB

Igår var det äntligen dags för KUB! Allt såg jättebra ut och vårt lilla stjärna växer så det knakar! Flera gånger mätte BM att han var flera dagar större än vad han skulle vara. I slutändan så blev det bara två dagar större, men det var samma sist. Då var han också två dagar större. Men det är fullt normalt och förhoppningsvis kommer det inte en jättebebis i februari. 

Han ville inte riktigt samarbeta och ligga som han skulle, men alla mått blev tagna tillslut och vi fick även lyssna på hjärtat! Riskerna blev en på flera tusen så vi är jätteglada och lyckliga över att ha sett honom ytterligare en gång! 

Idag ska jag ta på mig vanliga kläder på jobbet och se om någon säger något. Kan bli spännande! 

Här ligger han och plutar med munnen! Helt fantastiskt vad mycket man kan se trots att han inte är större än 7cm.
Kategori: