Bitter och sur

En stor blogg här på blogg.se har förklarat hur de fick hjälp att bli gravida och få sitt lilla mirakel. De var ofrivilligt barnlösa och fick äta pergotime i väntan på ivf. Självklart förstår jag dem, situationen är jättejobbig! Behöva vända sig till läkare för något som ska vara en av de naturligaste sakerna i världen och något som är fruktansvärt privat.
De säger själva att de inte vill ha syskon just nu efter två år eftersom situationen var så jobbig, de vill bara njuta.

Jag blir nästan lite provocerad. Ja, det är jobbigt att vara ofrivilligt barnlös men jag hade gett min högra arm för att äta ett piller i fem dagar och få ägglossning! Det är så enkelt! Man har aldrig riktigt känt hur jobbig situationen är fören man genomgått en ivf i mitt tycke. Visst, en person kan känna att deras situation är lika jobbig som någon som genomgår ivf. Men det är så mycket man genomgår!

Man tar sprutor i flera dagar, går på ultraljud och hoppas det ser bra ut, kanske mår dåligt av medicinerna och känner hur allt bara är svullet i magen. Man genomgår ett äggplock och hoppas att de fick ut massa ägg och efteråt så tar man itu med smärtan man har och hoppas att man inte blir överstimulerad. Efter två dagar hoppas man de inte ringer utan att åtminstone ett litet ägg ser fint ut. Man åker tillbaka till kliniken och får ett embryo insatt som förhoppningsvis ser bra ut. Sedan går man och hoppas på att det fastnar, utvecklas och har det bra. Efter två veckor tar man ett graviditetstest för att veta resultatet.

Det är jobbigare med ivf och jag blir provocerad av personer som tyckte det var jobbigt med pergotime och som inte vill skaffa syskon för det var så jobbigt. Ja, men ni ska bara veta hur jobbigt det är med ivf! Jämför ivf med att ta fem piller!

En bekants bekant var sura över att de inte fick göra ivf utan att de var tvungna att prova pergotime först. De blev gravida med pergotime. Men personen i fråga är fortfarande sur över att de inte fick göra ivf direkt. För det är ju verkligen något man vill göra? Jag hade alltid valt pergotime före ivf om det funkat för oss, men jag fick ingen ägglossning! Vi provade bara sprutor men det gav för många ägg! Min kropp är svårstimulerad helt enkelt och vi känner båda att ivf var det bästa steget för oss.
1 Anonym:

skriven

Hej! Har aldrig kommenterat här innan men nu kunde jag inte låta bli, om du ursäktar.

Jag vet inte vilken blogg som du pratar om men spontant känner jag att alla måste vi väl kunna ha våra egna referensramar för vad som vi upplever har varit jobbigt? Att just det här paret som du skriver om tyckte en kur med pergotime var så jobbig att de just nu vill vänta med syskon är en helt legitim känsla för dem. Det finns alltid någon som har det värre. Någon som fått vänta längre, har gjort fler ivf-försök, har fått fler missfall och så vidare. Men inte känns deras barnlängtan mindre för just dem på grund av det? Tycker det tvärtom låter väldigt sunt att de vill vänta och njuta av det barn som de nu har. Att man inte vill ha fler barn kan det ju dessutom finnas många orsaker till.

Själv gick jag igenom tre Pergo-kurer och gjorde tre ivf-försök innan vi fick vår älskade dotter. En skitjobbig tid absolut, för oss.

Jag önskar dig all världens lycka till på din resa mot barn.

Med vänlig hälsning, fiffig

Svar: Självkart kan man tycka det är jobbigt att behöva äta pergotime, men jag tycker själv att det är mycket jobbigare både psykiskt och fysiskt att gå igenom en ivf. Så jag blir lite stött när de beskriver hur jobbigt det var när pergotime bara kräver fem tabletter och sen är det klart. De fick ju ägglossning och det fungerade för dem. De har gläntat på en dörr till ofrivillig barnlöshet och sen stängt den när de blivit gravida medan vi andra står inne i det mörka rummet och undrar när det blir vår tur.
Lilla jag

2 kmp:

skriven

http://ungafrukajson.se
Menar du den här bloggen? De lyckades efter tre ivf-försök, inte en kur Pergotime.

Svar: En annan blogg är det jag syftar på. Ligger på topplistan och börjar med Linda.
Lilla jag

3 Anonym:

skriven

Jag måste bara skriva att med logiken från första kommentaren så har man även rätt att känna som inlägget beskriver. Att känna sig bitter(som inlägget heter) är också en legitim känsla. Att gå igenom allt detta en längre tid utan några garantier som helst(att nånsin lyckas)..orsakar det säkerligen en rad känslor som man måste få uttrycka i sin egen blogg.
Kram!

Svar: Precis, min blogg är mitt andningshål och man går igenom alla känslor som finns under den här tiden.
Lilla jag

4 Maria:

skriven

Man kan nog aldrig säga hur en annan människas känslor är just pga att det är den andra människans känslor. Man kan inte skilja människor åt på det sättet. Inte bara i denna fråga utan även i andra frågor här i livet. Vi alla upplever saker olika och i min värld är ni som genomgår IVF riktiga kämpar och enormt starka! Alla mina tankar går till er. Men även om man inte har genomgått IVF så kan man få känna på känslan om hur jobbigt det faktiskt är. För i slutändan handlar det ju om samma sak - man är ofrivilligt barnlös.

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: