Kort uppdatering

Mår dåligt. Fick ligga kvar i drygt sex timmar på avdelningen, långt efter alla andra gått hem och hann till och med med ett passbyte. De vägrade släppa hem mig innan jag kissat.

Sparade inte på morfinet, det gjorde ont. Hade svårt att gå tillbaka till rummet. Fick smärtstillande som inte hjälpte. Fick morfintabletter som gjorde att jag började kräkas. Alla barnmorskor tyckte synd om mig över hur dåligt jag mådde trots att själva äggplocket gick bra.

Mannen gissade på över tio. Jag gissade på mindre. Fick höra lita tal under tiden de plockade och när de sa 6 ägg kände jag mig lugn. Dubbelt mot förra gången. Läkaren hittade hela tiden nya ägg att plocka ut och det tog drygt en halvtimme innan det har färdigt.

Embryologen hann inte med. Sköterskan fick nästan slut på provrör. Läkaren fick göra högersidan och sen ta en paus så alla skulle hinna ikapp.

Vad blev resultatet då? Nästan så jag är chockad över att skriva siffran. Måste vara ett slags rekord. 38 stycken. 38!! Naturligtvis förstår jag att vi får vara glada om fem blir fina embryon. Men ändå, på 125IE kunde de plocka över trettio ägg.

Barnmorskan sa att det ska vara omöjligt att bli överstimulerad med suprefact. Vilket är bra, men jag mår fortfarande dåligt. Svullen och ont.

På söndag ringer de för att kolla att jag mår bra. Och meddela resultatet. Förra gången var det 1 på 3 som blev befruktade. Ska man gå på det så borde det bli tio. Men vissa ägg är mindre och säkerligen inte mogna.

Fem. Då är jag nöjd.
1 Dujaghanvi:

skriven

Wow för resultatet - men tråkigt att du mår så dåligt! Hoppas du mår bättre snart och att ni får minst fem embryon av den utdelningen! Aldrig hört om någon som fått så många förut! Kanske är det tillbakakan för senaste resultatet!?

Svar: Tack :) känns som ett sorts rekord, men man vet ju aldrig hur många ägg som är bra eller inte. Men bådar ju gott för framtida syskonförsök! Ska ta de lugnt framför tvn hela helgen och fick med smärtstillande hem. Kan ju äta vad som helst eftersom det ändå inte blir något.
Lilla jag

2 Azielle:

skriven

Usch vad tråkigt att du mår så dåligt, jag hoppas att det går över snart.
Men wow vilket fantastiskt resultat! Snyggt jobbat äggstockarna!
Jag håller tummarna stenhårt att det blir många fina embryon.

Svar: Tack :) Hoppas på det också!!
Lilla jag

3 kmp:

skriven

Vilken siffra!!! Inte konstigt att du mådde knasigt. Sjukskriven imorgon?

Svar: Precis, ibland kan något positivt komma ut det negativa! Jag är hemma tills jag mår bra, ilsket förhoppningsvis är nästa vecka.
Lilla jag

4 s:

skriven

Jösses! Vilket resultat! Hoppas att dom sköter sig och delar sig fint nu och att du kan ta de lugnt och slippa ha ont så mycket i helgen.

Svar: Det hoppas jag med :)
Lilla jag


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: